Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én kezdem visszasírni a jó időt. Ahogy "öregszem", egyre inkább fázós leszek. És lehet, hogy most sokan megbotránkoztok, de be kell vallanom - mi bizony elkezdtünk fűteni. Egyrészt mert a kislányom éjjel mindig lerúgja magáról a takarót, másrészt mert az utóbbi napokban a férjemmel mi is nyakig betakarózva alszunk. De a legvégső lökést az adta, amikor a pizsamához felkerült a lábamra a zokni. Ez már visszavonhatatlanul a tél közeledtét jelzi, legalábbis nekem. De a hűvös időben sok jó dolog is van. Ilyenkor például mindenki kicsit lassabb tempóra kapcsol, így több időt tölthetünk a barátainkkal, családunkkal. A Starbucks az otthon és a munkahely után, harmadik helyként kiváló helyszíne lehet ezeknek a meghitt találkozásoknak. És ha már itt vagytok, kóstoljátok meg a Pumpkin Spice Lattet, vagyis a sütőtökös tejeskávét, amely először érkezik a magyarországi kávézókba, hogy fűszeres-édes őszi ízeivel kényeztesse a különleges kávéitalok kedvelőit. Ha azonban egyelőre kilátástalan, hogy akár egy félórára is elszabadulj otthonról, készítsd el magadnak kedvenc forró italodat. Adok egy kis segítséget.
Csípős forró csoki
Hozzávalók 2 bögre italhoz: 5 dl tej, 4 púpozott evőkanál holland kakaópor, 5 szegfűszeg, 4 nagyobb fahéjdarab, 3 kanál barna cukor, csipetnyi chili
Elkészítés: Tedd a tejbe a kakaóport, a szegfűszeget, a fahéjat és a cukrot. Kezdd el kevergetni lassú tűzön, de ne hagyd felforrni! Amikor forrna, vedd kisebbre a lángot vagy emeld meg az edényt, és kevergesd még 5 percig a tűzhelyen. Ez fontos, mert így jól összeállnak az ízek. Figyeld az állagát is, mert nem jó, ha nagyon besűrűsödik. Akkor lesz tökéletes, ha csak kicsit sűrűbb a kakaónál. Kitöltéskor szűrd át, hogy ne kerüljenek fűszerdarabkák az italodba. A végén szórd meg a chilivel.
Mentás forró csoki
Hozzávalók 2 bögre italhoz: 5 dl tej, 1 filter borsmenta tea, 5 evőkanál holland kakaópor vagy pár szem étcsokoládé
Elkészítés: A tejet forrald fel, hagyd ázni benne a mentateát 5 percig, majd keverd hozzá a kakaót. Pár percig, lassú tűzön kevergesd, adj hozzá mézet ízlés szerint és púpozz rá egy nagy adag tejszínhabot.